Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 Cukorgyár Cseresznyéskert Dagványpuszta
 Épülő autópálya
 Hanság Hát Istvánhida Kavicsbánya elág. Kerekerdő Kiszáradt tó feszt. Krisztina híd Kunkenderes-malom Pályafenntartók Puszta Simonvára Szántóföld Szilastarján Támfalatozó Varjú kápolna VPOP

 

 

   


Szilastarján

vagy Zilaschsterjen, a nagy számú sváb lakosságra való tekintettel

 

Egyszer mindennek vége lesz. Még Szilastarjánnak is, bár ez az eset szerencsés, mert ezt a véget csak egy falu vége tábla jelzi. Itt a falu szélén kapott helyet jellegzetes kék-sárga épületeivel a vízművek telepe, amely az egész térség vízellátásáért felel. A nagy ház, ami a modulon látható, a falu legnagyobb háza, mely a legfontosabb is egyben, ugyanis itt tudnak összegyűlni a kikapcsolódásra vágyó falubeliek egy fárasztó munkanap vagy épp a piaci nap után.


Kitalálták mi lehet ez? Így igaz, ez a „kultúr”, közismertebb nevén a Szinusz kocsma, vagyis a 312. sz. italárusító egység. Még maga a polgármester is szívesen tölti itt szürke hétköznapjainak kisebb részét, már amikor nem kedvenc hobbiját űzi, az étkezést. Merthogy a polgármester úrnak szívügye ám a hizlalda, így mindig hozzájut valami jó, zsíros falathoz.

 

←    Előző

Következő   →

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2017. |
www.szvmk.hu