Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 Cukorgyár Cseresznyéskert Dagványpuszta
 Épülő autópálya
 Hanság Hát Istvánhida Kavicsbánya elág. Kerekerdő Kiszáradt tó feszt. Krisztina híd Kunkenderes-malom Pályafenntartók Puszta Simonvára Szántóföld Szilastarján Támfalatozó Varjú kápolna VPOP

 

 

   


Vörös Proletár Országos Pálinkaüzem

 

Mint a nevéből kiderül, a munkáshatalom a pálinkaüzemet is birtokolja, és üzemelteti nem kis örömet okozva a megfáradt proletárok végső harcában. Jelenleg még országos, de nemsokára nemzetközivé lesz, szövetségben más pálinkaüzemekkel. A megfáradt dolgozók műszak végén a vörös csillag fénye alatt gyűlnek aznapi, de lehet, hogy még tegnapi felesük elfogyasztására.


Ha megfigyeljük, a környező faluvégi kertek között is találhatunk olyat, melynek büszke tulajdonosaira nagy hatást gyakorolt e létesítmény. És, ha már itt vannak: figyeljék csak meg alaposabban az üzem nevét! Próbálták már összeolvasni a kezdőbetűket? Amennyiben sikerült, ajánlunk egy látogatást a gyár főépületei között húzódó „sóhajok hídjához” – feltételezzük, hogy aktuális.

←    Előző

Vissza a főoldalra

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2018. |
www.szvmk.hu