Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 LGB (1:22,5)
 H0 (1:87)
 H0e (1:87)
 N (1:160)

 

 

   


H0-ás terepasztalok

 

H0-ás terepasztalaink az építési nagyságra oly jellemző grandiózus méretek szöges ellentétei – legalább is az esetek jelentős részében.

Három számon tartott asztalunk közül először a Téli pálya fantázianévre hallgatót mutatjuk be. Egyike a legegyszerűbb asztalainknak: egy szimpla kört tartalmaz egy kis megállóval. Szépsége és érdekessége abban rejlik, hogy a vonatot a látogatók gombnyomásra indíthatják útjára a kis asztalon, miközben egy másik gombnyomás hatására a karácsonyfa villogó, színes fényei töltik be a hegy tetején álló kápolna előterét.


M
ásodik asztalunk a mérete szempontjából nem túl figyelemre méltó, azonban meglehetősen különleges Hajtánypálya. Ez a terepasztal, mint a nevéből is adódik és a vonalvezetésből is látható, hajtányok közlekedtetésére lett tervezve. Az ívek készítésénél egyetlen meghatározó szempont volt: addig hajlítottunk a flexibilis sínt, amíg az engedte. Ennek ellenére, számunkra is meglepetésként több rövid tengelytávú kéttengelyes jármű is tud közlekedni az asztalon, például a KSW villamosok.


Harmadik asztalunkat, bár csak erős jóindulattal hívhatjuk terpasztalnak, az ún. Dühöngőt  hagytuk a végére. Sok magyarázatot nem igényel. Két kör, két trafó, és általában két játszó gyerek. Bár hiszik vagy sem, néha a felnőtteket jobban leköti. Azért valamennyi terepet a jövőben mindenképp szeretnénk tenni rá.

 

←    Előző

Következő   →

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2018. |
www.szvmk.hu