Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 LGB (1:22,5)
 H0 (1:87)
 H0e (1:87)
 TT (1:120)
 N (1:160)

 

 

   


H0e terepasztalok

 

Ebben az építési nagyságban klubunk közvetve és közvetlenül jelenleg három asztalt tart számon, melyek terep és vonalvezetés szempontjából egyaránt figyelemre máltóak.

Ezek egyike Bakaj.
Bakajt, a szőlőiről méltán híres hegyvidéki falut rengetegen keresik föl kikapcsolódásra vágyva. Nem is csoda hát, hogy a 760 mm-es nyomközzel kiépült kisvasútnak is itt a végállomása. A helyi szőlőket, pincészeteket az állmáson szintén megtalálható, 600 mm-en közlekedő vonatokra átszállva  lehet felfedezni, mely a kiváló borok szállítására egyaránt hivatott. A völgyben lévő vágánykapcsolatok segítségével pedig ezeket messze el lehet juttatni.


M
ásik két terepasztalunk egy-egy méretében kevésbé, egyediségében annál inkább kiemelkedő darab. Mindkettő igen kis felületen mutat be egy szűk ívekkel taglalt, gazdasági vasutakra jellemző temát.


Egyik asztal egy kis fatelep kiszolgálásán alapul, mely az asztal közepén kapott helyet, míg a másik a bányavidékről szállítja el egy szerány nagyvasúti átrakóhoz az érceket.

←    Előző

Következő   →

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2017. |
www.szvmk.hu