Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 Cukorgyár Cseresznyéskert Dagványpuszta
 Épülő autópálya
 Hanság Hát Istvánhida Kavicsbánya elág. Kerekerdő Kiszáradt tó feszt. Krisztina híd Kunkenderes-malom Pályafenntartók Puszta Simonvára Szántóföld Szilastarján Támfalatozó Varjú kápolna VPOP

 

 

   


H0e modulrendszer

 

A H0e modul (ahol a „H0” jelentése a valóság nyolcvanheted része, az „e” pedig arra utal, hogy keskeny nyomközű vasutat modellez, 760 mm-nek megfelelő nyomtávolsággal), hasonlóan a villamos modulrendszerhez, többféleképpen építhető fel. A modul a magyar kisvasutak világát modellezi le a 60-as, 70-es évek hangulatának megfelelően.


Keskeny nyomközű modulrendszerünk elemei számos díjjal rendelkeznek, amelyeket szakmai zsűri döntése alapján kaptunk. A vonatok sebességének szabályzása történhet digitális és analóg módon egyaránt. Digitális üzem estén a valós üzemhez hasonló módon tudnak a vonatok közlekedni (menetrend, tehervonati kiszolgálás). A rendszer jelenlegi építési hossza 28 méter, melyet idővel tovább gyarapítunk.

A sok részletben visszatükröződő korabeli mentalitás ellenére mégis folyamatosan történnek fejlesztések, néha igen jelentős léptékben, amelyeket már nem lehet véka alá rejteni. Ezeket mutatjuk be projektjeinken keresztül.

Folyamatben lévő projektek:

Kunkenderes állomás (ismételt) átalakítása


Kunkenderes-malom állomást nem először érte el a felújítási hullám a történelem során. Ívkorrekció, új váltókörzet, fordítókorong... Ezek mind hasznos fejlesztések, amelyeket azonban a mostani bővítés fog megfelelően, a lehető leglátványoabb és legjátszhatóbb formára összefésülni, egy igazi vasútüzem vonásait bemutatva.
Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!


Az elkészült keskeny nomközű modulokról bővebben bal oldalon a modulok nevére kattintva olvashatnak.

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2017. |
www.szvmk.hu