Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 Cukorgyár Cseresznyéskert Dagványpuszta
 Épülő autópálya
 Hanság Hát Istvánhida Kavicsbánya elág. Kerekerdő Kiszáradt tó feszt. Krisztina híd Kunkenderes-malom Pályafenntartók Puszta Simonvára Szántóföld Szilastarján Támfalatozó Varjú kápolna VPOP

 

 

   


Támfalatozó

 

Az országos vöröstúra útvonala a vasúttal egy hangulatos domboldalnál találkozik. A vasút építése céljából a domboldal egy kisebb részét megmozgatták, és egy támfallal biztostották a zavartalan közlekedés lehetőségét. Az itt található szolgáltatóegység, mely már jóval a vasút előtt is létezett, messze földön híres. Felszabadulásunk után az étteremegység is „köztulajdonba vétetett”, és hogy ezt nyomatékosítsák, megkapta mai – kitalálójának valamiféle kitüntetés járhattott érte... – nevét: ez a Támfalatozó.

Szerencsére az ételek maradtak a régiek, ezért a mai napig sokan térnek be ide, hogy elfogyasszák a helyi specialitást, a köves pacalt – bár a szerencse is nézőpont kérdése. Az árkot takarító munkásoknak például különösen lassan telik a napja a készülő sültek illatfellegében.

←    Előző

Következő   →

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2017. |
www.szvmk.hu