Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 Cukorgyár Cseresznyéskert Dagványpuszta
 Épülő autópálya
 Hanság Hát Istvánhida Kavicsbánya elág. Kerekerdő Kiszáradt tó feszt. Krisztina híd Kunkenderes-malom Pályafenntartók Puszta Simonvára Szántóföld Szilastarján Támfalatozó Varjú kápolna VPOP

 

 

   


Kunkenderes–malom

 

Ellentétben az Elkeseredés MgTsz. dolgozóival, itt a „hurrá-optimizmus” található meg, hiszen ahogyan a római mondás is tartja, a népnek cirkusz és kenyér kell. A kenyér alapanyaga itt készül, de hol a cirkusz? – teheti fel a kérdést az olvasó. A cirkusz minden reggel műszakkezdetkor Józsi bácsi, a főgépész akrobatikus tánca kezdi, amit Sanyi bácsi kísér saját énekével. Kálmán bácsi a bűvész, hiszen minden reggel azt állítja, még volt egy üveg pálinkája. Végül Feri az anyagbeszerző mutat be rozsdás felemás korlát gyakorlatot. Hát kell ennél több?


Aki úgy gondolja, nyugodtan átfáradhat a
másik terembe: a vontatási főnökségre. Béla, a fűtőház örök betege ismét sérülést szenvedett el – még szerencse, hogy az aknába nem szédült bele –, bár ahogy ismerik, úgy is bejönne másnap dolgozni. Ha pedig már erre járunk, érdemes szemügyre venni az egykori gőzősműhely maradványait is, melyek ha mesélni tudnának, valószínűleg ezekhez hasonló történetekkel szórakoztatnának minket.

←    Előző

Következő   →

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2017. |
www.szvmk.hu