Széchenyi Vasútmodellező Klub

KezdőlapVillamosH0eTerepasztalokGalériaKapcsolat

 
 

 Cukorgyár Cseresznyéskert Dagványpuszta
 Épülő autópálya
 Hanság Hát Istvánhida Kavicsbánya elág. Kerekerdő Kiszáradt tó feszt. Krisztina híd Kunkenderes-malom Pályafenntartók Puszta Simonvára Szántóföld Szilastarján Támfalatozó Varjú kápolna VPOP

 

 

   


Varjú kápolna

 

Az alföldi régiók idilli nyugalma tárul elénk ezen a modulon. Az elhaladó vonatból kitekintő egyszeri utazó mindenből láthat egy kis ízelítőt: százéves tölgyerdő, legelő haszonállatok, mezőgazdasági munkák – melyek nem feltétlenül mennek mindig zökkenőmentesen. Az említett nyugalom az itt élő emberekre ugyanolyan hatással tud lenni, mint a kiránduló turistára: nehézkes a betakarítás, hogyha a tehergépjármű vezetője munka közben szeretné eltölteni az ebéd utáni pihenőjét, nem igaz? Az egyhangúságot egyedül az itt található közel négyszáz éves kápolna töri meg, melyet a legenda szerint a közeli falu lakói azért állíttattak, hogy a kártevő madaraktól megóvást nyerejenek a földjeik. A célt talán túlzottan is elérték, hiszen – szintén e legenda szerint – azóta a környéken „a madár se jár”. Pont ahogy a jól ismert mondás is tartja – netán innen is származik?

 

←    Előző

Következő   →

 
 
 


 Az itt található anyagok a Széchenyi Vasútmodellező Klub szellemi termékei. Felhasználásuk előtt forduljon hozzánk engedélyért!


© copyright 2017. |
www.szvmk.hu